Chamotte dient bezwaar in tegen strafmaatregelen beurs

AMSTERDAM, 24 JUNI. Chamotte Unie, houdstermaatschappij van verzekeringsbelangen, heeft schriftelijk bezwaar aangetekend tegen de strafmaatregelen die de Amsterdamse beurs vorige week tegen het fonds trof. Chamotte werd met ingang van dinsdag uit de officiele ntering geschrapt, evenals Melia Internaional en Bobel. De drie fondsen behoren tot het netwerk van Sasea, de Zwitserse beleggingsmaatschappij van de Italiaan Florio Fiorini.

De maatregel van de beurs tegen Chamotte volgde, nadat het fonds niet in staat bleek de jaarrekening over het afgelopen jaar te presenteren.

Bovendien zou Credit Lyonnais Bank Nederland zich als begeleidend beurslid volgens de beurs niet onvoorwaardelijk garant willen stellen voor de plannen van Chamotte Unie zich om te ormen tot een houdstermaatschappij van onroerend goed belangen.

Volgens directie en commissarissen van Chamotte is het vragen van uitstel van het vaststellen van de jaarrekening onvoldoende reden om een schorsing te rechvaardigen. Bovendien is een garantie van de bank die de omvorming van het fonds begeleidt (en die gepaard gaat met een forse uitbreding van het aandelenkapitaal) pas benodigd bij het publiceren van het prospectus, aldus een woordvoerder.