Brondby

Brondby, dat als eerste Deense club vorig seizoen de halve finales van een toernooi om de Eropese bekers (UEFA-beker) bereikte, is voor de vijfde keer in zijn bestaan nationaal kampioen geworden.

Op de laatste speeldag eindigde de uitwedstrijd tegen Lyngby in een gelijkspel (1-1) en daarmee behield Brondby zijn voorsprong van twee punten op zijn grootste concurrent.

Het voetbalkampioenschap van Roemenie is op doelsaldo in het voordeel van Universitatea Craiova beslist. Op de laatste seelda won Craiova voor eigen publiek met 3-1 van Sportul. Steaua Boekarest eindigde, door winst van 2-1 op Petrolul, eveneens op 50 punten. Het doelsaldo van Craiova is plus 48 (74-26) en Van Steaua plus 39 (67-28). Met een achterstand van zeven punten werd Dinamo Boekarest derde.

In Berlijn won Werder Bremen de Duitse voetbalbeker. De finale tegen FC Koln eindigde in 1-1, waarna strafschoppen de beslissing brachten.

GKS Kattowice veroverde voor de tweede keer de Poolse voetbalbeker veroverd. Zondag werd Legia Warschau in de eindstrijd van het bekertoernooi met 1-0 verslagen.