Avondklok in Algerije uitgebreid

ALGIERS, 24 JUNI. Het Algerijnse leger breidt het nachtelijk uitgaansverbod met ingang van morgen naar een vijfde regio uit, in het grensgebied met Tunesie. Het uitgaansverbod elders (in de steden Algiers, Blida, Tipaza en Boumerdes), dat ter gelegenheid van het Offerfeest, aan het eind van de Haj, was opgeschort, is komende cht weer van kracht. Het leger gaf vanmorgen geen motief voor zijn besluit. Het uitgaansverbod werd op 6 juni ingesteld, een dag nadat president Chadli Benjedid in verband met moslim-fundamentalistische agitatie de algemene verkiezingen had opgeschort en de staat van beleg ingesteld.

Het leger heeft tevens gemeenteraden die door het fundamentalistische Front van Islamitische Redding (FIS) worden beheerst, opgedragen niet-officiele borden zoals 'islamitische gemeente' of 'islamitische stad' uit gemeentehuizen te verwijderen.