Wall Street veert iets terug

De Newyorkse effectenbeurs is gisteren hoger gesloten na vier dagen met koersverliezen. Het Dow-Jonesgemiddelde steeg uiteindelijk na bescheiden schommelingen met 11,62 punten tot 2.965,56.

ver de hele week beperkte de Dow-Jones het verlies daarmee tot per saldo 34,89 punten.

De omzet gisteren was fors met 190 miljoen aandelen in vergelijking met 163 miljoen op donderdag. De handel werd benvloed door transacties in verband met het gelijktijdig aflopen van indextermijncontracten, indexopties en aandelenopties.

De Amerikaanse obligatiemarkt reageerde aanvankelijk negatief op het nieuws dat er in mei een recordtekort was op de Akaanse begroting. Aan het eind van de dag volgde echter weer een herstel. Op de valutamarkt in New York lag de dollarkoers tegen het slot van de handel een cent hoger op 2,0295 gulden.