Van Dijk weigert te voldoen aan eisen Feyenoord

ROTTERDAM, 22 JUNI. De overname van SVV door Feyenoord gaat niet door. Amandus Lundqvist, voorzitter van de stichting Feyenoord, heeft dat gisteren meegedeeld nadat de besprekingen met John van Dijk, voorzitter en financier van SVV, waren stukgelopen.

Wat er nu met SVV gaat gebeuren, zal waarschijnlijk vanmiddag in de Kuip worden bekend gemaakt na afloop van het tweede promotie-degradatieduel tegen eerste divisieclub NAC. Van Dijk heeft eerder laten weten dat hij niet in staat is SVV in zijn eentje financieel overeind te houden. Voordat hij besprekingen begon met Feyenoord had hij al aangestuurd op een fusie met Sparta.

Volgens Lundqvist is het overname-overleg “in wezen gestrand op de hoeveelheid geld” die Van Dijk zou inbrengen. Feyenoord had eenzijdig een intentieverklaring opgesteld met daarin de voorwaarden waaraan SVV diende te voldoen. Van Dijk weigerde gisteren om zich daaraan te conformeren. “Op dat moment was samenwerking voor ons niet interessant meer”, zei Lundqvist.

Welke eisen Feyenoord had gesteld en wat Van Dijk te bieden had, wilde de voorzitter van de stichting Feyenoord gisteren niet vertellen. Wel zei hij dat een bestuursfunctie voor Van Dijk bij Feyenoord geen breekpunt is geweest.

Volgens Lundqvist hadden Feyenoord en SVV zich al weken geleden in principe bereid verklaard om samen te gaan. Ze hadden dat ook aan de KNVB laten weten. Het “afrondend overleg” hadden de partijen doelbewust uitgesteld tot gisteren, verklaarde Lundqvist, om “competitievervalsing” te voorkomen.

John van Dijk, de man die SVV drie jaar geleden van het faillissement redde, heeft bijna drie miljoen gulden in de Schiedamse club genvesteerd. Hij is eigenaar van de meeste spelers en van trainer Dick Advocaat. Ook Wim Jansen die enkele maanden geleden als trainer aan Feijenoord werd uitgeleend aan Feyenoord, staat bij hem onder contract.

Feyenoord zal na het afketsen van de Schiedamse overname een andere oplossing moeten vinden voor zijn budgetaire problemen. Hoofdsponsor HCS, zelf in financiele moeilijkheden, heeft aan het eind van dit seizoen afgehaakt.