Rootliep vertrouwt Hagen niet

ROTTERDAM, 22 JUNI. “Hij belooft alleen maar gouden bergen.” Dat zegt bestuursvoorzitter H. Rootliep van het Rotterdamse transportconcern Nedlloyd over de Noor Torstein Hagen. In het personeelsblad Nedlloyd Parade laat Rootliep er geen misverstand over bestaan hoe hij denkt over de belager van Nedlloyd.

Zo meent Rootliep dat Hagen nalaat aan te geven hoe hij Nedlloyd naar een hoger winstniveau kan tillen, zoals hij heeft voorgespiegeld. Volgens Hagen kan Nedlloyd in 2 a 3 jaar een winst van circa 280 miljoen gulden aan de aandeelhouders voorschotelen. Rootliep: “Aan de ene kant stelt hij dat hij niet veel meer kan zeggen omdat hij niet voldoende gegevens tot zijn beschikking heeft, aan de andere kant geeft hij wel een preciese prognose”.

Rootliep vertrouwt Hagen niet: “Er is in onze relatie met de heer Hagen te veel gebeurd. Hij plaatst ons telkens voor assingen”. Rootliep noemt een voorbeeld. De Noor zou in de publiciteit zijn getreden terwijl was afgesproken dat hij dat niet zou doen, zegt Rootliep. Dat was kort nadat de Noor in januari Nedlloyd overviel met een belang van 23 procent dat hij onder meer via de Luxemburgse beleggingsmaatschappij had opgebouwd.

Intussen heeft Rootliep niet veel tijd om zich met operationele zaken bezig te houden. Ned zit met een afgekeurde jaarrekening en moet veel uitleggen. “Uiteraard zou je je volledig willen toeleggen op de strategie. Nu moeten we onze klanten en relaties duidelijk maken dat de strategie en dienstverlening van Nedlloyd overeind blijven staan,” vertrouwt hij de verslaggever van Nedlloyd Parade toe.

En, zegt hij voor alle duidelijkheid: “Wij zijn zeker niet van plan af te treden. Zo lang wij uit verschillende hoeken duidelijke steun krijgen, blijven wij ons richten op het succesvol uitvoeren van de strategie.”