NS-politie krijgt er 40 man bij

UTRECHT, 22 JUNI. De spoorwegpolitie krijgt er veertig man extra bij. De versterking is vooral bedoeld de spoorwegpolitie te ontlasten in de weekeinden wanneer het korps de handen vol heeft aan het supportersvervoer. Die toezegging heeft de chan de spoorwegpolitie gisteren de vakbonden gedaan.

Volgens een NS-woordvoerder zal de politie bovendien proberen de circa zeventig vacatures versneld op te vullen waarmee het korps (organieke sterkte 560 man) zit. Inclusief de dertig man extra die NS de vakbonden onlangs al had beloofd om de agressie tegen conducteurs te beteugelen gaat het in totaal om 140 man.

Dezer dagen kwam een werkgroep van bonden en vertegenwoordigers van het NS-management al tot onclusie dat de hoge werkdruk bij de Spoorwegpolitie moet worden aangepakt door het korps uit te breiden en de beschikbare mankracht efficienter in te zetten.

Bestuurder J. van Zeben van de Vervoersbond FNV is nog niet echt tevreden over het resultaat van het overleg van gisteren. Volgens hem moeten er nog zeker tachtig mensen bij komen. Daarover heeft NS tot nu toe geen toezeggingen willen doen. De bonden willen bij het vervolgoverleg proberen het bedrijf alsnog zo ver te krijgen.