Aarzelend herstel van luchtvracht in Europa na oorlog

BRUSSEL, 22 JUNI. De Europese luchtvaartmaatschappijen, verenigd in de Association of European Airlines (AEA) signaleren slechts een aarzelend herstel van het vervsinds het einde van de Golfoorlog. Dat schrijft de organisatie in het rapport met de vervoerscijfers over april.

Het vervoer in april lag 12,8 procent onder dat van april 1990, terwijl de vervoersachterstand in maart 14,2 procent was. De AEA noemt dat “slechts een lichte verbetering”.

Het passagiersvervoer naar het Verre Oosten ligt nog 16,5 procent onder dat van vorig jaar april, het Europees verkeer bli3,9 procent achter en noordatlantisch verkeer ligt 9,8 procent onder het niveau van april vorig jaar. Een en ander betekent dat er, Europees gezien, gemiddeld op het vliegen nog steeds geld wordt verloren in plaats van verdiend, aldus Karl-Heinz Neumeister, secretaris-generaal van de AEA. “Er zijn nog steeds geen aanwijzingen dat het einde in zicht is van de terugval in het luchtverkeer”, aldus Neumeister.