Sphinx richt het oog op Duitsland

De Maastrichtse sanitair- en keramiekonderneming Sphinx wil de Duitse markt voor badkamers en sanitair op.

Deze is volgens Sphinx sterk in onmtwikkeling. President-directeur Van Vliet heeft dit gezegd in zijn toelichting op het jerslag over 1990- 91.

Duitsland wordt gezien als een aantrekkelijke markt. In het westen van de Bondsrepubliek moet veel worden gerenoveerd. In het oostelijk deel heeft de Treuhand keramiekbedrijven in de aanbieding, maar Sphinx staat daar nogal terughoudend tegenover.

De directie verwacht dit jaar verdere stijging van omzet en winst per aandeel. De eerste maanden in het nieuwe op 1 april begonnen boekjaar bevestigen de positieve verwachtingen voor het hele jaar. Vorig jaar daalde de winst van 35,8 miljoen tot 23,7 miljoen gulden, waarbij rekening moorden gehouden met een buitengewone bate van 16,2 miljoen gulden in 1989-90.