Regering Nicaragua spreekt na geweld met Sandinisten

NAGUA, 21 JUNI. De regering van Nicaragua is onderhandelingen begonnen met sandinistische leiders, na twee dagen van geweldplegingen door de sandinisten.

De sandinisten hielden enige tijd een radiostation bezet en zes gemeentehuizen, waaronder dat van de hoofdstad Managua. Ook zouden bommen tot ontploffing gebracht zijn. De sandinisten protesteerden daarmee tegen het onteigenen van hun bezit, zoals afgekondigd door de huidige regering-Chamorro. In de overgangsperiode na hun verkiezingsnederlaag van februari 1990 namen de Sandinisten een wet die sommige staatseigendommen aan hen liet toen. De regering heeft gedreigd met juridische stappen tegen de sandinistische leider, oud-president Daniel Ortega. De voorzitter van het parlement, Alfredo Cesar, heeft gezegd niet te zullen zwichten “voor de intimidatie”.

(AP)