Ontsnapte coke-dealer naar begrafenis slachtoffer moord

AMSTERDAM, 21 JUNI. De Surinaamse cocainehandelaar Wensley S. die twee weken geleden kon ontsnappen omdat hij een dag onbegeleid met verlof mocht, blijkt toestemming te hebben gekregen de begrafenis te bezoeken van iemand die het slachtoffer is geworden van een criminele afrekening.

De tot twaalf jaar veroordeelde man mocht van het Haagse gerechtshof een dag naar de uitvaart van zijn stiefbroer. De overen Surinaamse man is op 29 mei in Amsterdam op straat doodgeschoten. Justitie gaat ervan uit dat de man het slachtoffer is geworden van een geschil in de onderwereld. Verdere mededelingen worden in het belang van het onderzoek niet verstrekt.

Een woordvoerder van het openbaar ministerie bij het hof in Den Haag zegt de nu bekend geworden informatie over de reden van Wensley's verzoek “een interessante openbaring” te vinden. Justitie heeft wel onderzocht of er een familierelatie was tussen de cocainehandelaar en de overledene en of de man daadwerkelijk begraven werd. Naar de reden van diens begrafenis is niet geinformeerd. “Achteraf blijkt dat heel interessant en het zou voor de beslissing van het hof zeker extra gewicht in de schaal hebben gelegd”, aldus de woordvoerder.