Nabestaanden van ramp SLM eisen rapportgegevens

DEN HAAG, 21 JUNI. De nabestaanden van twee slachtoffers van het ongeval met de DC8 van de SLM op 7 juni 1989 hebben gisteren in een kort geding bij de rechtbank in Den Haag de onderzoeksgegens geeist over de oorzaak van de vliegramp.

Bij het ongeluk op vliegveld Zanderije bij Paramaribo kwamen 175 mensen om het leven. Volgens de advocaat van de nabestaanden bestaat sinds 26 juni 1989 een voorlopig rapport van de onderzoekscommissie die direct na de ramp werd ingesteld, maar is het definitieve rapport nog steeds niet openbaar gemaakt. Het is onder meer nooit duidelijk geworden waarom de gezagvoerder zeven jaar ouder was (67) dan volgens de internationale regelgeving toegestaan. De landsadvocaat voerde aan dat Nederland nooit door Suriname is gevraagd zich met het onderzoek te bemoeien. De nabestaanden van de twee slachtoffers hebben als enigen nooit schadevergoeding geaccepteerd.