Modalfa stoot Staten Bank af

De verzekeringsmaatschappij Vezeno uit Zaandam en de investeringsmaatschappij Modalfa zijn in onderhandeling over de verkoop van de Staten Bank Holland aan Vezeno.

De activiteiten van Staten Bank Holland in Den Haag, waar 30 mensen werken, bestaan uit met name spaarprodukten die via tussenpersonen worden aangeboden. Vezeno, onderdeel van de Avero-Centraal Beheer combinatie) doet in schadeverzekeringen, financieringen en hypotheken die ook via tussenpersonen worden gedistribueerd. Bij Vezeno werken 239 mensen die vorig jaar 154 miljoen gulden premieomzet behaalden.

Het vermogen van Modalfo komt voornamelijk voort uit de in 1987 aan KBB verkochte modewinkelketen M&S Mode. Modalfo maakte dezer dagen bekend dat ook onderhandelingen gaande zijn over verkoop van haar bg in de te Curacao gevestigde Canada Overseas Investment Corporation