Miniatuurboekje verkocht op veiling voor (f) 19.500

ROTTERDAM, 21 JUNI. Onder grote publieke belangstelling is gistermiddag bij het Haagse veilinghuis Van Stockum het zeventiende-eeuwse miniatuurboekje het Bemhofje geveild. Het werd voor 19.500 gulden aangekocht door een Amsterdamse antiquaar.

De richtprijs bedroeg 10.000 gulden. Het Bloemhofje meet 13 bij 9 millimeter en gold ruim twee eeuwen als het kleinste boekje ter wereld.

Het huidige record staat op naam van Toppan Printing Company in Tokio met het boekje The Lord's Prayer uit 1981, dat tien pagina's telt en 1,4 bij 1,4 millimeter meet.

Het was voor het eerst dat een exemplaar van het Bloemhofje in Nederland werd geveild. In november 1990 bracht een perfect exemplaar met een volledig gouden band bij Swann Galleries in New York 24.200 dollar op.