GEMARINEERDE ENTRECOTE

Ingredienten voor 2 personen:

3-4 tenen knoflook 4-5 eetlepels olijfolie 1 eetlepel gedroogde oregano 2 entrecotes versgemalen zwarte peper zout

Maak de marinade: pel de knoflooktenen en hak ze grof. Schenk ongeveer de helft van de olijfolie in een schaal en strooi de helft van de knoflook en oregano erover. Leg de entrecotes naast elkaar in de schaal en bestrooi ze flink met versgemalen zwarte peper. Schenk de rest van de olijfolie over het vlees en strooi de rest van de knoflook en oregano erover. Dek de schaal af met folie en laat het vlees in de koelkast ca. 24 uur (minimaal 8 uur) marineren (hoe langer het vlees marineert, hoe lekkerder het wordt). Neem ca. 1 uur voor het bereiden de schaal met het vlees uit de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. V een grote koekepan zonder extra vet toe te voegen en bak hierin de entrecotes aan beide kanten bruin (afhankelijk van de dikte voor rood vlees ca. 4 minuten en rose ca. 6 minuten). Bestrooi de entrecotes pas na het bakken met zout.

Lekker met ratatouille.

    • Irene van Blommestein