Fusie SVV-Feyenoord op details na geregeld

ROTTERDAM, 21 JUNI. John van Dijk, voorzitter van de voetbalvereniging SVV, heeft vanochtend met een juridisch- en een fiscaal adviseur van Feyenoord de laatste details besproken met betrekking tot een stichting waarin de Schied en Rotterdamse club samengaan. Feyenoord wil de uitkomsten van dat gesprek pas morgen na de wedstrijd tussen NAC en SVV, die gespeeld wordt in de Rotterdamse Kuip, naar buiten brengen.

Gisteravond deelde Van Dijk in het TV-programma Match van RTL 4 mee dat de ontmoeting met NAC - met als inzet een plaats in de eredivisie - de laatste wedstrijd van zijn club zal zijn. “SVV houdt op te bestaan als onafhankelijke stichting.

Van Dijk vertelde dat het zijs is met de Stichting Feyenoord een nieuwe stichting te vormen waarin de spelersgroepen en de begeleidingsstaven van beide clubs zullen opgaan. “Dat is gebruikelijk bij fusies. Daarna zal worden bekeken welke spelers op de transferlijst worden geplaatst.”

De opbrengst van mogelijke verkopen zal niet terugvloeien naar Van Dijk, maar gebruikt worden om de selectie te versterken. Van Dijk bevestigde dat hij een van de sponsors is die bij Feyenoord ten minste een bedrag van vijf miljoen gulden znbrengen. Op basis daarvan begeert hij een bestuursfunctie.

Van Dijk voegde er aan toe: “Ik weet dat de huidige sponsor HCS niet op mij zit te wachten, maar iedereen kent de financiele problemen van dat bedrijf, men kan dus niet om mij heen.” Volgens Martin Snoeck, de algemeen directeur van Feyenoord, kan de huidige shirtsponsor van zijn club geen enkele invloed uitoefenen op de vorm van de nieuwe stichting.

De KNVB is volgens Van Dijk, naast voorzitter ook eigenaar van al enige tijd op de hoogte is van zijn plannen. “Een paar weken geleden heb ik voorzitter Martin van Rooijen verteld wat mijn bedoelingen waren.”

De fusie is pas definitief als Van Dijk alle informatie heeft gekregen van Feyenoord. “Ik heb nog geen inzicht in de financiele toestand van Feyenoord, maar ik denk dat de club mij hard nodig heeft. SVV heeft geen schulden, voor Feyenoord geldt dat niet. Ik wil finale zekerheden.”

Van Dijk heeft geruchten dat hij mogelijk met Heerenveen in zee zou gaan, met klem van de hand gewezen. “Ik degradeer nog liever dan dat ik ga samenwerken met Heerenveen.”