Frans Swarttouw lanceert investeringsplan

Koninklijke Frans Swarttouw, voor 60 procent eigendom van HES Beheer en voor 40 procent van Internatio-Muller (dat de wens te kennen heeft gegeven dit belang te willen afstoten), heeft een investeringsprogramma gepresenteerd van circa 70 miljoen gulden met betrekking tot de activiteitenin het Rotterdamse havengebied.

Onder meer wordt in de Laurenshaven een pipe-conveyor genstalleerd, een brug gerenoveerd en zullen wegen en riolen worden verbeterd. In de Vulcaanhaven wordt geld gestoken in meer gesloten opslagfaciliteiten en zal het electrasysteem en het transportbandensysteem worden vernieuwd erlengd. Ook worden losbruggen gerenoveerd en nieuwe zeefapparatuur aangelegd. Voorts wordt een 36-tons drijfkraan begin volgende in gebruik genomen en wordt een financiele injectie gegeven aan het vorig jaar opgerichte Mineral Services te Moerdijk. Op de Botlek-terminal zullen onder andere de bruggen en transportbanden worden vernieuwd.

Bovendien wordt het belang van Swarttouw in het Europees Massagoed-Overslagbedrijf (EMO) dat in de Rotterdamse havenwerkzaam is met de overslag van kolen en erts, met 12,5 procent verhoogd tot 42,5 procent.