DA-drogisterijen: omzetgroei 9 pct

De Drogisten-Associatie (DA) uit Zeist met 1053 aangesloten zelfstandige drogisterijen en parfumerieen, vorig jaar een 9 procent hogere omzet bereikt die uitkwam op ruim 950 miljoen gulden.

In de totale sector zelfstandige drogisten was vorig jaar sprake van een omzetstijging van 6,1 procent. Tegenover een lichte daling van het aantal winkels (12) stond bij DA een gemiddelde omzetstijging per drogisterij van 75.000 gulden. De gezamenlijke inkoop bij de DA-centrale steeg 11 procent tot ruim 15 miljoen gulden.

DA gaat samen met Internatio-er (eigenaar van de groothandel Interpharm) twee nieuwe bedrijven oprichten. Het gaat om de gezamenlijke drogistengroothandel DynAdro, waarin de activiteiten van de drogisterij-afdeling van Interpharm en DA-Tende-Haco worden voortgezet. DA krijgt een belang van een derde in dit bedrijf. Van een op 1 januari te starten detailhandels-dienstenbedrijf voor zelfstandige drogisten en parfumeurs, waarin ook de activiteiten van Eurodrogist zullen worden ondergebracht, wordt DA voor twede eigenaar.

Binnen dit retailbedrijf zullen naar verwachting 1500 zelfstandige drogisterijen en parfumerieeen worden gebundeld.