Twee aanhoudingen verricht in moordzaak vader verdwenen kind

BARNEVELD, 20 JUNI. Het rijksrechercheteam Gelderland-Flevoland heeft twee mannen uit Den Haag en Warmond aangehouden die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de moord op de 33-jarige D.W. Het slachtoffer was de vader van het meisje Michelle, dat in augustus 1985 - ze was toen drie jaar oud - spoorloos verdween.

De verdachte uit Warmond (30) is dinsdagavond gearresteerd. Gisteren volgde de aanhouding van de Hagenaar (20). Samen met de Haagse gemeentepolitie hebben rechercheurs van het team huiszoekingen gedaan in zes panden in Den Haag. In het belang van het onderzoek wil de politie geen verdere mededelingen doen.

W. werd in de nacht van 4 op 5 juni doodgeschoten op een bospad bij Voorthuizen, dicht bij de camping waar hij in een stacaravan woonde.

Onmiddellijk werd verband gelegd met de mysterieuze verdwijning van zijn dochtertje. Het meisje woonde destijds bij haar gescheiden vader in Den Haag.

Over die verdwijning deden en doen nog steeds tal van geruchten de ronde. Het kind zou zijn vermoord of door haar vader voor 20.000 gulden zijn verkocht aan een Nederlands echtpaar in Spanje.

W. heeft steeds gezegd niet te weten waar zijn dochtertje verblijft. In 1988 werd hij twee maanden vastgehouden op verdenking van doodslag, maar justitie moest hem weer loslaten wegens gebrek aan bewijs. Later werd hij een jaar lang door de Raad voor de Kinderbescherming in gijzeling gehouden, maar ook deze maatregel bracht hem niet tot spreken.

Na zijn vrijlating in februari 1990 zei de Haagse politie er nog steeds van uit te gaan dat W. wel kon, maar niet wilde zeggen waar zijn dochtertje is gebleven.