Onderzoek naar 'insider trading' op Frankfurtse beurs

De beurs van Frankfurt heeft een speciale commissie ingesteld die tot taak heeft te onderzoeken of optiehandelaren bij deze grootste Duitse effectenbeurs zich schuldig hebben gemaakt aan 'insider trading'.

Het zou hier gaan om de handel in opties met gebruikmaking van voorkennis. Er waren klachten dat optiehandelaren bepaalde effecten kochten en daarna een koopaanbeveling uitgaven. Deze onoirbare praktijken zouden in samenwerking met handelaren van de Deutsche Bank zijn uitgevoerd. De Deutsche Bank verklaarde dat de bank het onderzoek verwelkomt maar dat de handelaren hangende het onderzoek niet zullen worden geschortst. 'Insider trading' is in Duitsland niet wettelijk verboden. Wel is een gerechtelijke vervolging mogelijk indien fraude kan worden bewezen.