Handelsakkoord VS en vier Latijns-Amerikaanse landen

WASHINGTON, 20 JUNI. De Verenigde Staten hebben gisteren een overeenkomst gesloten met Brazilie, Uruguay, Paraguay en Argentinie over een gemeenschappelijk raamwerk voor de verbetering van de onderlinge handel en investeringen. De ondertekening vormt een onderdeel van de plannen voor de vorming van een pan-Amerikaanse vrijhandelszone.

De Braziliaanse president, Fernando Collor de Mello, op bezoek in de VS, noemde de overeenkomst een “historische mijlpaal”. President Bush verzekerde de mede-ondertekenaars dat zijn land er alles aan zal doen om de afspraken ook werkelijk tot uitvoering te brengen. Het document voorziet onder meer in een nauwe samenwerking tussen de landen binnen de zogeheten Uruguay-ronde van de GATT over de liberalisering van de wereldhandel waaraan 102 landen deelnemen.

(Reuter, DPA)