Verdubbeling winst AT&T NSI, Hilversum

AT&T Network Systems International, Hilversum, heeft haar winst vorig jaar ruimschoots verdubbeld van 30 miljoen gulden over tot 62 miljoen gulden over 1990.

Dat blijkt uit het jaarverslag. AT&T-NSI is de Europese houdstermaatschappij van het Amerikaanse telefoonconcern AT&T. Het Hilversumse bedrijf is werkzaam op het gebied van openbare telecommunicatie en richt zich vooral op PTT-organisaties.

De omzet steeg vorig jaar van 1,32 miljard tot 1,48 miljard gulden, het bedrijfsresultaat verbeterde van 74 miljoen gulden tot 103 miljoen gulden. Voor 1991 verwacht de onderneming een voortzetting van de omzetgroei en verdere stj van de winst.

In 1990 hebben zich bij het bedrijf belangrijke ontwikkelingen voorgedaan. Na investeringen van 200 miljoen gulden werd in Tres Cantos bij Madrid een centrum voor ontwikkeling en productie van telecommunicatie-apparatuur in gebruik genomen.

AT&T Network Systems International werd opgericht in 1984 als een joint venture met Philips, met voor elk een belang van 50 procent.

Philips stootte zijn belang geleidelijk af naar AT&T. In septembebesloot Philips tot verkoop van haar resterende 15 procent belang in AT&T-NSI aan AT&T. Tezelfdertijd werden de Ierse activiteiten van AT&T eind december ook onder de vleugels van AT&T-NSI gebracht. Telefonica Espana nam van AT&T een belang van 5,8 procent AT&T-NSI over, zodat de bezitsverhoudingen thans zijn: 74,7 procent voor AT&T, 19,5 procent voor de Italiaanse STET en 5,8 procent voor Telefonica Espana.