Unilever breidt uit in diepgevroren bakkerijprodukten

Unilever wil het bakkerijproduktenbedrijf Molco met vestigingen te Wychen (bij Nijmegen) en Aartselaar (bij Antwerpen) en met verkoopkantoren in Engeland en Duitsland, overnemen van Brinkers Holding, Zoetermeer.

Verwacht wordt dat partijen binnenkort overeenstemming zullen bereiken. Van de 275 werknemers van Molco werken 140 mensen in Nederland. Brinkers Holding is eigenaar van onder meer de in die plaats gevestigde Klijke Brinkers Margarinefabrieken, een familiebedrijf waar door 120 man personeel margarine en bak- en braadprodukten worden geproduceerd. Over de winst en jaaromzet van Molco wilde geen der partijen nadere informatie geven. Ook de overnameprijs werd niet verstrekt. Het produktenpakket van Molco omvat diepgevroren gistdeeg- en korstdeegprodukten, zoals croissants, die goeddeels op ambachtelijke wijze worden geproduceerd. Molco zal als zelfstandignheid worden ingepast in het Unilever-bedrijf Union in Antwerpen.