Reddingsactie voor korhoen van start

NIJVERDAL, 19 JUNI. Staatssecretaris Gabor (natuurbeheer) heeft gisteren in Nijverdal het startsein gegeven voor een project om het korhoen in Nederland van de ondergang teedden.

Het ministerie van landbouw, natuurbeheer en visserij heeft voor dit doel tot en met 1996 2,5 miljoen gulden uitgetrokken. Het aantal exemplaren van deze vogelsoort is in de loop van deze eeuw drastisch gedaald door het verdwijnen van heidevelden en hoogveengebieden. De Sallandse Heuvelrug is de enige plaats waar nog korhoenders leven. De afgelopen twee jaar zijn daar al maatregelen genomen om de leefomgeving van het korhoen te verbetereVolgens Natuurmonumenten niet zonder succes, want het aantal korhanen is in deze periode gestegen van 13 naar 21. Het nu gestarte project richt zich behalve op Salland op nog drie andere gebieden waar korhoenders zullen worden uitgezet.