Nominaties voor Nederlandse toneelprijzen

AMSTERDAM, 19 JUNI. De actrice Els Dottermans en de acteurs Gijs Scholten van Aschat en Stany Crets zijn genomineerd voor de Theo d'Or en de Louis d'Or, de belangrijkste Nederlandse toneelprijzen. Eerder dit jaar werden voor de Theo d'Or ook Marjon Brandsma en Catherine ten Bruggencate genomineerd en voor douis d'Or Peter Faber en Peter Tuinman. Dottermans en Crets werden genomineerd voor hun rollen in Le cocu magnifique van de Blauwe Maandag Compagnie, Gijs Scholten van Aschat voor zijn rol in Voldoende koolhydraat van Dennis Potter bij Toneelgroep Amsterdam.

Voor de beste bijrollen, te onderscheiden met de Colombina en Arlecchino, werden voorgedragen Trudy de Jong (Toeval, voorval van Art en Pro), Jacqueline Blom (Voldoende koolhydraat) en Victor Low (Winteravond van H Claus, geproduceerd door NOS-televisie en de Stadsschouwburg Amsterdam). In eerdere nominatierondes werden ook Herman Bolten, Rik Launspach en Marieke Heebing genomineerd. De prijzen worden op 2 september tijdens het Theater Festival in Den Haag uitgereikt.