Holec neemt Deens bedrijf over

ROTTERDAM, 19 JUNI. Het elektrotechnisch bedrijf Holec International, onderdeel van de Begemann Groep, heeft de Deense branchegenoot LK Low Voltage overgenomen.

De produkten van LK Low Voltage vullen die van Holec grotendeels aan.

Bij het Deense bedrijf werken 350 mensen, verspreid over twee fabrieken in Denemarken en handelsvestigingen in Zweden, Finland en Berkel en Rodenrijs. Met haar omzet van 90 miljoen gulden komt de omzet van Holec International uit op een half miljard gul De overgenomen onderneming, voorlopig Holec LK geheten, zal binnen een jaar leiden tot verbetering van het resultaat van Holec International, zo verwacht de directie in Hengelo.

Holec International, in Nederland actief onder de naam Holec Systemen en Componenten, meent door de overneming een belangrijk deel van de gewenste Europese structuur te verwezenlijken. De onderneming heeft al vestigingen in Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannie, alsmede deelnemingen in Belgie en Spanje. Ze heefk een vestiging in de Verenigde Staten. Holec International levert kennis, produkten en diensten op het gebied van verdeling en regeling van elekrtische energie, waarbij het accent op Europa ligt.