Navratilova kwaad op Wimbledon

LONDEN, 18 JUNI. Martina Navratilova heeft haar onvrede uitgesproken over het feit dat zij in het speelschema als vierde en niet als eerste is geplaatst op Wimbledon, dat maandag begint. “Ik vraag me werkelijk af hoe vaak ik Wimbledon nog moet winnen om serieus genomen te worden”, verklaarde de Amerikaanse in Eastbourne. “Omdat ik een paar keer ben uitgegleden op gravel wil echt niet zeggen dat ik voor Wimbledon niet de grote favoriet ben.”

Stefan Edberg (Zwe) en Monica Seles (Joe) werden door dorganisatie van de All England Club bij de mannen en vrouwen als eerste geplaatst. De tweede posities worden ingenomen door Duitsers, Boris Becker en Steffi Graf.

Ook werd bekend dat Navratilova en Gabriela Sabatini niet zullen uitkomen in het tennistoernooi van de Olympische Spelen volgend jaar in Barcelona. Het tweetal weigert deel te nemen aan het evenement om de Federation Cup, dat van 21 tot en met 28 juli in Nottingham wordt gespeeld. De Internationale Tenniratie stuurt geen speelsters naar de Olympische Spelen, die niet willen deelnemen aan de landenwedstrijd voor vrouwen.

De plaatsingslijsten voor Wimbledon zien er als volgt uit: Mannen: 1. Edberg (Zwe), 2. Becker (Dui), 3. Lendl (Tsj), 4.

Courier (VS), 5. Agassi (VS), 6. Stich (Dui), 7. Forget (Fra), 8. Sampras (VS), 9. Chang (VS), 10. Ivanisevic (Joe), 11.

Emilio Sanchez (Spa), 12. Tsjerkasov (Sov), 13. Hlasek (Zwi), 14. Novacek (Tsj), 15. Gilbert (VS), 16. John McEnroe (VS).

Vrouwen: 1. Seles (Joe), 2. Graf (Dui), 3. Sabatini (Arg), 4. Navratilova (VS), 5. Sanchez-Vicario (Spa), 6. Mary Joe Fernandez (VS), 7. Novotna (Tsj), 8. Garrison (VS), 9.

Katerina Maleeva (Bul), 10. Capriati (VS), 11. Sukova (Tsj), 12. Tauziat (Fra), 13. Zvereva (Sov), 14. Huber (Dui), 15.

Frazier (VSt), 16. Cecchini (Ita).