Fusieplannen bij krantenuitgevers Damiate en VND

HAARLEM, 18 JUNI. De directies van Damiate Holding in Haarlem en de Verenigde Noordhollandse Dagbladen (VND) in Alkmaar bereiden een fusie tussen beide concerns voor.

Als deze doorgaat zullen beide uitgevers in een nieuwe houdstermaatschappij worden ondergebracht, zo hebben de directies gisteravond bekendgemaakt. VND heeft in totaal 730 personeelsleden, Damiate omstreeks 650. VND is uitgeefster van het Noordhollands Dagblad met edities in de Kop van Noord-Holland. De gezamenlijke oplag de VND-dagbladen is 130.000. Aanleiding voor de fusiebesprekingen is de vervanging van de drukpers van Damiate Holding. VND heeft over twee jaar voldoende capaciteit om het drukwerk van Damiate te verzorgen.

De directies verwachten dat het samengaan niet zal leiden tot gedwongen ontslagen. Ook is het de bedoeling dat er twee dagbladgroepen blijven bestaan onder leiding van onafhankelijke hoofdredacties in Haarlem-Leiden en in Alkmaar.