D66 tweede partij volgens enquete

DEN HAAG, 18 JUNI. D66 is in de opiniecijfers van het onderzoeksbureau Interview opgeklommen tot de tweede politieke partij.

De partij heeft daarmee de PvdA teruggedrongen naar de derde plaats. Uit de Interview-cijfers van vorige week valt af te lezen dat het CDA niet alleen de grootste politieke partij blijft, maar ook dat de christendemocraten een terugval in de kiezersgunst weer hebben hersteld. Enkele weken geleden bleek uit een onderzoek van Interview dat het CDan de 54 Kamerzetels had verloren als op dat moment verkiezingen zouden zijn gehouden. In het onderzoek van vorige week is dat verlies teruggebracht naar twee zetels. PvdA staat op dit moment met 31 zetels op 18 zetels verlies. D66 zou met 33 zetels tegen 12 nu de PvdA voorbijstreven. De VVD staat op drie zetels winst en zou met 25 vertegenwoordigers in de Kamer k)men.