Overeenkomst tussen Koerden en Saddam vrijwel af

BAGDAD, 17 JUNI. De Koerdische leider Massoud Barzani is gisteren na een verblijf van ongeveer zes weken in Bagdad naar Iraaks Koerdistan vertrokken om daar de laatste hand te leggen aan een overeenkomst met de regering van president Saddam Hussein.

Volgens een Koerdische woordvoerder zal hij de ontwerp-overeenkomst voorleggen aan 300 Koerdische vertegenwoordigers, en vervolgens over ongeveer een week naar de Iraakse hoofdstad terugkeren, samen met andere Koerdenleiders, en daar de inhoud bekendmaken.Er waren de laatste tijd problemen gemeld tussen beide partijen over de afbakening van het Koerdische autonome gebied en over de wijze waarop een democratisch Irak vorm zou worden gegeven. De Iraakse regering zou willen vasthouden aan een overheersende positie voor de Ba'ath-partij. (Reuter, AP)