GE Plastics Bergen op Zoom naar India

GE Plastics Europe, een onderdeel van het Te Bergen op Zoom gevestigde General Electric Plastics, heeft een overeenkomst getekend voor de oprichting van een joint venture met Indian Petrochemicals Corporation (IPCL) uit New Delhi, India.De nieuwe onderneming zal in september zijn activiteiten beginnen onder de naam GE Plastics India Ltd.

Er zullen kunststoffen worden geproduceerd voor toepassingen in de automobielindustrie, in de elektrotechniek, voor onderdelen van kantoormachines en huishoudelijke apparatuur en vode bouw- en constructie industrie. Ook zal in New Delhi een onderzoekscentrum worden opgericht dat volgend jaar zal worden geopend. In de Indiase stad Baroda wordt een 'compounding' fabriek gebouwd die in de loop van 1993 met de produktie zal beginnen. Hier zullen te zijner tijd ongeveer 100 man personeel werkzaam zijn.