Borsumij Wehry verwacht gelijke winst per aandeel

Het handelshuis Borsumij Wehry verwacht voor dit jaar een ten minste gelijke winst per aandeel; verlen jaar steeg die van 8,67 tot 8,85 gulden.

Over de eerste vijf maanden is het resultaat ongeveer gelijk geweest aan dat van de overeenkomstige periode van 1990. Dat is vanmorgen in de jaarvergadering meegedeeld. In de eerste vijf maanden van dit jaar heeft de groei van de activiteiten op eigen kracht vier procent bedragen. Door het afstoten van activiteiten in de Verenigde Staten, Frankrijk en Nederland vertoonde totale omzet een daling die door de omzet van nieuwe activiteiten beperkt bleef tot 1,3 procent. Volgens het bestuur valt te verwachten dat over het gehele jaar gerekend een omzetdaling van ongeveer vijf procent zal optreden. In 1990 kwam de omzet uit op 2,1 miljard gulden.