Baker mogelijk naar Albanie en Joegoslavie

WASHINGTON, 17 JUNI. De Amerikaanse minister van buitenlandse zaken James Baker brengt deze week mogelijk een bezoek aan Albanie en Joegoslavie. Dat zegt de Amerikaanse krant The Washintgon Post vernomen te hebben. Ministeriele woordvoerders wilden alleen bevestigen dat nadere details van Bakers reis pas onderweg bekendgemaakt worden.

Baker verblijft thans in Berlijn voor een conferentie van de Conferentie voor Europese Veligheid en Samenwerking (CVSE). Naar verwachting wordt tijdens deze conferentie ook gesproken over toetreding van Albanie tot de CVSE. Duitsland heeft zich een voorstander betoond van een Albanees lidmaatschap. Aan het communistische regime in Albanie kwam kortgeleden een einde. Deze week werd een nieuwe interim-regering gevormd. In maart van dit jaar herstelden de VS na 52 jaar hun betrekkingen met Albanie. (Reuter)