Alleen geding BVV zeker

Komende donderdag dient in Utrecht het kort geding dat BVV Den Bosch inzake de chaotisch verlopen bekerfinale tegen de KNVB heeft aangespannen. Na BVV, dat eist dat de eindstrijd tegen Feyenoord wegens wangedrag van supporters wordt overgespeeld, dreigen nog twee clubs de voetbalbond voor de rechter te dagen: FC Zwolln SC Heerenveen. FC Zwolle meent dat de KNVB zich ten onrechte geld heeft toegeeigend bij de afwikkeling van het faillissement van PEC Zwolle, het gedegradeerde SC Heerenveen wil desnoods de rechtbank inschakelen om in de eredivisie te blijven als SVV het betaald voetbal de rug toekeert. Mr. Eric Vile is er als lid van het sectiebestuur betaald voetbal nauw bij betrokken.

Bent U geschrokken van de acties van de clubs? Nee. Laat ik voorop stellen dat sinds dit sectiebestuur is aangetreden het heel lang erg rustig is geweest. Er was tot voor kort niet een rechtzaak aangespannen. En het staat lang niet vast dat er drie komen. Alleen die van BVV Den Bosch is zeker.

Ziet FC Zwolle dan van een rechtzaak af? Die club heeft nog geen rechtzaak aangespannen. Ik ben in correspondentie met de betrokkenen. Het geschil gaat om een ingewikkeld juridisch probleem, dat al een tijd loopt. Het lijkt nu dat het sectiebestuur in een storm van juridische conflicten igeraakt. Maar dat is niet zo. Van Heerenveen weet ik nog niets. Het is onzeker of het bestuur van die club serieus zal gaan dreigen of dat het zo maar een uitlating is. We moeten afwachten of SVV in het profvoetbal blijft. Weet het sectiebestuur dat dan nog niet? Nee. We hebben bij SVV dringend genformeerd over de toekomstplannen. Het antwoord was dat er nog geen beslissing was gevallen. En we kunnen een club niet dwingen tot een ingrijpende stap als een fusie.

    • Gerrit de Vries