Schielandhuis vraagt ontwerpen voor tuingalerij

ROTTERDAM, 15 JUNI. Het Historisch Museum Rottem heeft drie architectenbureau's gevraagd een ontwerp te maken voor een ingrijpende verbetering van de tuingalerij van het Schielandhuis. Uitgenodigd zijn Mecanoo en Faro, beide uit Delft, en Van den Broek en Bakema uit Rotterdam. De verbouwing zal gedeeltelijk uit sponsoracties van de Stichting Vrienden moeten worden gefinancierd.

De architecten hebben het verzoek gekregen een ontwerp te maken - een schetsplan en een maquette - dat niet alleen de museumingang naar de lsingel een opener karakter geeft, maar ook de galerij beter bij de museumactiviteiten betrekt. Dat zou betekenen dat de huidige hoofdingang aan de Korte Hoogstraat wordt gesloten en naar het Bulgersteyn verlegd. De architecten moeten ook rekening houden met de wens de museumwinkel en de garderobe vlakbij de ingang te plaatsen.

De drie ontwerpen zijn tussen 22 juni en 28 juli te zien op de opening van de tentoonstelling Rotterdam, 40 geben (1890-1945) gedocumenteerd!, de eerste in een reeks 'stadstentoonstellingen' die de Rotterdamse Kunststichting organiseert in samenwerking met het Historisch Museum.