MAGNETRON TIPS

Restanten room uit het bakje of karton krijgen... circa 15 seconden op 100% (650 watt).

Is het roomijs te hard?... Begin met 20 seconden op de ontdooistand en controleer tot het ijs de juiste consistentie heeft.

. Het opwarmen van cognac of andere sterke drank voor het flamberen... Giet de alcohol in een glazen maatbeker en zet die circa 30 seconden in de magnetron op 100%.

. Verwarm citrusvruchten circa 20 seconden op 100% om er extra sap uit te krijgen. Laat de vrucht een minuut liggen voor u hem uitperst.

. Gekristalliseerde honing laten smelten... zet het onafgedekte potje circa 30 seconden in de magnetron op 100% (de tijd is afhankelijk van de hoeveelheid).

. Het zacht maken van boter of roomkaas... verwijder de verpakking, doe de boter of roomkaas in een kom en zet die circa 20 seconden in de magnetron op de ontdooistand.

. Kaas op kamertemperatuur brengen... circa 20 seconden in de magnetron op 50%.

. Borden voorverwarmen... leg een vochtig velletje keukenpapier op elk bord in een stapel en zet die circa 2 minuten in de magnetron op 100%.

. Harde poedersuiker zacht maken... doe in een kom en zet die circa 15 seconden in de magnetron op 100%. Laat de suiker eerst afkoelen voor het gebruik.

    • Kim Maclean