Drie aardbevingen in de afgelopen nacht

RESTON, 15 JUNI. Op verschillende plaatsen in de wereld hebben zich de afgelopen nacht aardbevingen voorgedaan. De krachtigste van de drie bevingen deed zich voor in Georgie in de Sovjet-Unie. Amerikaanse seismologen in het nationale aardbevingsinformatiecentrum in Reston, in de staat Virginia, namen een schok waar van 7,0 op de schaal van Richter. Er waren vanochtend nog geen berichten over doden of gewonden.

Het epicentrum lag in de Kaukasus, 160 kilometer ten noorden van de stad Tbilisi. Dit gebied bevindt zich dichtbij de zone die op 29 april werd getroffen door een krachtige aardbeving.

Ook deze mat 7,0 op de schaal van Richter. Meer dan 100 mensen werden hierbij gedood en tienduizenden raakten dakloos.

Ook elders in de wereld was de aardkorst in beweging. Op de Sandwich-eilanden in het zuidwesten van de Atlantische Oceaan werd een beving van 6,6 op de Richterschaal geregistreerd.

Meldingen van schade of slachtoffers waren er vanochtend nog niet.

In het noorden van Japan was er vannacht een aardbeving met een kracht van 5,2. Ook een beving met deze kracht kan aanzienlijke schade aanrichten, maar nadere informatie was vanochtend niet beschikbaar. (AP, Reuter)