Poolse verplegers in ziekenhuis A'dam

AMSTERDAM, 14 JUNI. Het VU-ziekenhuis in Amsterdam heeft 24 verpleegkundigen uit Polen aangetrokken.

In Nederland zijn volgens de VU moeilijk voldoende gekwalificeerde verpleegkundigen te vinden terwijl in Polen op het moment een overschot aan verpleegkundigen is. Honderden belangstellenden reageerden op de advertenties in Poolse kranten. De Polen, 2 mannen en 22 vrouwen, krijgen een arbeidscontract van twee jaar aangeboen. Eind juni kunnen ze met hun werk in het ziekenhuis beginnen. Deze maand volgen ze een taal- en introductieprogramma. Als in de loop van dit jaar blijkt dat ze de taal niet voldoende beheersen of niet goed functioneren, kan het ziekenhuis ze alsnog ontslaan. In het ziekenhuis werken al meer in het buitenland geworven verpleegkundigen, onder meer Engelsen, Denen, Ieren en Thais.