Onderschrift

Aardige foto van Chris de Jongh op pagina 3 van NRC Handelsblad van 7 juni.

Jammer dat het onderschrift nergens op slaat. De tekst luidde: “Hoofdredacteur G. van der Wulp weert een cameraploeg van concurrent RTL4”. Mensen die vrijdagavond naar RTL4-nieuws hebben gekeken, konden zien dat die teks niet deugt. In RTL-nieuws waren namelijk volop beelden te zien van de (bijna) lege redactieburelen van het NOS-Journaal. Niks geweerd dus die cameraploeg.

Wel eerst gevraagd even te wachten op de uitkomst van een gesprek met stakende collega's die op verzoek van actiecomite en bonden waren gevraagd te werken. Hoe krijg je die zo in beeld dat het thuisfront niet denkt dat ze bij de werkers horen, en dus niet-stakers zijn. Die Journaal-collega's wilden niet als werkwilligen voor de RTL4-camera's en de hoofdredacteur regelde dat. En terecht.

    • Betty Lamers