Lewis en Burrell

Op de tweede dag van de Amerikaanse atletiekkampioenschappen in New York toonden Carl Lewis en Leroy Burrell een blakende vorm.

De twee topsprinters gaven elkaar in de series en de halve finales weinig toe. Wereldrecordhouder Lewis klokte 10,13 (met te veel rugwind) en 10,04 (met Floyd Heard), trainingspartner Burrell liet 10,10 en 10,05 noteren. De twee tijden van Burrell, de laatste twee jaar de snelste man op de 100 meter, betekenden elk de beste wereldseizoenprestatie. De tienkamp werd op imponerende wijze gewonnen door Daniel O'Brien met een puntentotaal van 8.844, Jackie Joyner-Kersee won voor de dertiende opeenvolgende keer de zevenkamptitel: 6.878 punten.

De wereldkampioene, die in augustus in Japan haar titel zal verdedigen, bleef ruim 400 punten verwijderd van haar mondiale record, maar had een voorsprong van bijna 700 punten op nummer twee Cindy Greiner.