Amev-AG boekte forse winststijging

De Amev-AG groep, bestaande uit verzekeraar Amev, spaarbank VSB en de Belgische verzekeraar AG, heeft in de eerste drie maanden van dit jaar een fors hogere winst geboekt.

De winst nam met 30,9 procent toe tot 62,2 miljoen ecu (144,3 miljoen gulden). De groep liet ook weten zich in de toekomst onder de naam Ftis te zullen presenteren. AG, Amev en VSB blijven weliswaar onder hun eigen naam werken, maar zullen zich naar buiten toe presenteren als een Fortis-onderneming.

De winststijging ten opzichte van het eerste kwartaal van 1990 lijkt extra groot, doordat de resultaten van die periode werden gedrukt door de stormen van begin van dat jaar. Onder “overige schade” rapporteerde Fortis vorig jaar in de eerste drie maanden een verlies van 27 miljoen ecu. Dit jaar was het verlies 3,8 miljoen ecu.

Voor geheel 1991 verwacht Fortis e winst die minstens gelijk is aan die over 1990. Vorig jaar was er 393 miljoen ecu winst (909 miljoen gulden). Het bedrijfsresultaat nam in het eerste kwartaal met bijna 54 procent toe van 42,4 tot 65,1 miljoen ecu (151 miljoen gulden). De omzet steeg 8 procent tot 1,89 miljard ecu (4,4 miljard gulden).