Tijdelijke voorzitter Andreasziekenhuis

AMSTERDAM, 13 JUNI. Het Andreasziekenhuis in Amsterdam krijgt een tijdelijke voorzitter.

Het bestuur heeft besloten terug te treden, zo heeft de Raad van Toezicht gisteren bekendgemaakt. Voorlopig wordt J. van Leeuwen, voorzitter van de Sociale Verzekeringsbank tijdelijk voorzitter van het ziekenhuis. Zij gaat een nieuwe Raad van Toezicht formeren. De raad telde oorspronkelijk zeven personen, maar werd als gevolg van een aantal conflicten uitgedund tot drie mensen. De conflicten vinden hun oorsprong in de voorgenomen fusie van de vroegere directie en het bestuur met het naburige Slotervaartziekenhuis, tegen de zin van de medische staf in. De medici willen fuseren met het Sint Lucasziekenhuis. Een fusie van twee van de drie ziekenhuizen in Amstrdam-West is nodig om het aantal bedden te reduceren.