Neways rekent op 10 tot 15 pct groei

Het Nuenense elektronicabedrijf Neways verwacht dit jaar een groei van de omzet en de winst met 10 tot 15 procent.

Neways krijgt twee fabrieken van Philips onder zijn hoede, maar die worden dit jaar nog niet in de cijfers meegenomen, verklaarde algemeen directeur Meulensteen, grootaandeelhouder met een belang van 49 procent in een toelichting op het jaarverslag.

Neways kondigde in mei aan te gaan samenwerken met Philips in een fabriek in Leeuwarden en een in Heerlen. Deze twee fabrieken hebben samen een omzet van ongeveer 50 miljoen gulden en bieden werk aan 350 mensen. Voor Neways met 342 werknemers, betekent de samenwerking met Philips een forse uitbreiding op een omzet die vorig jaar 62,4 miljoen gulden bedroeg. De divisie 'electronics' wordt de grootste activiteit van Neways. Vorig jaar was die goed voor 22,9 procent van de omzet, terwijl computers en communicatie 33,3 procent binnenbracht en de printplaten met 43,8 procent voor het grootste deel van de omzet zorgden. De markt voor printplaten maakt moeilijke tijden door. De produktie vergt fikse milieu-investeringen en de prijzen staan onder druk.

Neways behaalde vorig jaar een netto winst van 1 miljoen gulden, de laagste in de laatste vijf jaar, terwijl het bedrijfsresultaat van 6,1 miljoen naar 3,3 miljoen gulden inzakte.