Kort geding

BVV Den Bosch heeft gisteren besloten een kort geding aan te spannen tegen het sectiebestuur betaald voetbal van de KNVB.

Aanleiding is de weigering van de voetbalbond de KNVB-bekerfinale tegen Feyenoord van zondag 2 juni over te laten spelen. Het bestuur van BVV Den Bosch had dat vorige week geeist omdat naar de mening van de club supporters van Feyenoord, die het veld bestormden, spelen in de laatste zeven minuten onmogelijk hadden gemaakt.“Het duel duurde door de onregelmatigheden, bewust of onbewust veroorzaakt, slechts 83 minuten”, luidt de verklaring van Den Bosch. Volgens het bestuur werd daarmee voorkomen dat de eerste-divisievereniging de gelijkmaker, 'die in de lucht hing', kon maken. Eis van BVV Den Bosch is het laten overspelen van de wedstrijd dan wel de wedstrijd gewonnen verklaren voor de Brabantse vereniging.