Internationaal Theaterschool Festival in de Nes

foto: Inlichtingen Theaterschool Amsterdam 020-6261241 en Centrale Kassa Nes-theaters 020-6266266 (10-16u).

Inlichtingen Theateropleiding Hogeschool Eindhoven 040-605520 (10-16u) en Plaza Futura 040-116666.

Van 17 t-m 29 juni heeft in de theaters van de Amsterdamse Nes (De Brakke Grond, Frascati, De Engelenbak) en gedeeltelijk ook in de adsschouwburg en in de Doelenzaal, voor de tweede keer het Internationaal Theaterschool Festival plaats. Buitenlandse opleidingen (o.a. dansscholen uit Madrid, New York en Londen, en acteeropleidingen uit Antwerpen, Boston en Berlijn) zijn op uitnodiging van de Theaterschool Amsterdam naar Nederland gekomen om hun afstudeerprodukties hier te laten zien. De Nederlandse bijdragen komen van de Theaterschool, onderdeel van de Amsterdamse Hochool van de Kunsten en de Toneelscholen van Arnhem en Maastricht.

Tegelijkertijd loopt in Eindhoven ook een Theaterschoolfestival (t-m 21 juni) met voorstellingen van de zuidelijke toneelscholen (Arnhem, Maastricht, Antwerpen en Eindhoven).