Getronics neemt Computer Uitwijk Centrum over

Getronics praat met Meridian International, via Meridian International onderdeel van het Zwitserse Adia International, over overneming van 85 procent in Computer Uitwijk Centrum (CUC) in Lelystad. De andere 15 procent van CUC is in handen van de KLM.

CUC is het enige in Nederland werkzame computerbedrijf dat uitsluitend diensten verleent aan bedrijven die problemen hebben met hun computers. Een bedrijf dat bij voorbeeld door brand of een andere ramp of storing wordt getroffen waardoor het computersysteem onbruikbaar wordt, kan met de apparatuur van CUC zijn activiteiten voortzetten.

CUC heeft meer dan 200 klanten in binnen- en buitenland en haalde vorig jaar een omzet van 34 miljoen gulden. Getronics zette vorig jaar 660,4 miljoen gulden om.