Concert Jessye Norman op videoscherm op de Dam

AMSTERDAM, 13 JUNI. Het optreden van de Amerikaanse sopraan Jessye Norman, volgende week zaterdagavond op het jaarlijkse benefietgala van het Concertgebouworkest, zal tegelijkertijd te zien en te horen zijn op een groot deoscherm op de Dam in Amsterdam.

Voor het Koninklijk Paleis zal Philips een 'vidiwall' met een oppervlakte van 50 vierkante meter en een geluidsinstallatie opstellen. Het rijdend verkeer en waarschijnlijk ook de trams zullen tijdens het concert, dat om 20.15 uur begint, worden omgeleid. Op het videoscherm zijn tv-beelden te zien die de Avro van het gala in het Amsterdamse Concertgebouw maakt en later diezelfde avond vanaf 22.00 uur ook via Nederland 2 uitzendt. Oorspronkelijk was hetconcert bedoeld als jubileumviering van Philips, maar door de financiele problemen moest dat concern van dat plan afzien.

Op het programma van het concert, dat wordt gegeven door het Koninklijk Concertgebouworkest onder leiding van Riccardo Chailly, staan orkestrale stukken van Ravel en Verdi. Jessye Norman zingt van Berlioz Les nuits d'ete en van Verdi de aria's Ritorna vincitor uit Aida, O don fatale uit Don Carlo en Pace, pace uit La forza del destino Het galaconcert zal worden bijgewoond door koningin Beatrix en prins Claus.