MBB met Raytheon in luchtverdediging

Messerschmitt-Bolkow-Blohm (MBB), onderdeel van het Duitse industriele concern Daimler-Benz, heeft samen met de Amerikaanse Raytheon Company een nieuwe onderneming opgericht voor de ontwikkeling en produktie van luchtverdedigingsapparatuur. De Duits-Amerikaanse combinatie gaat zich onder meer richten op verdere verfijning van het Patriot-systeem. Het Patriot-raketsysteem heeft tijdens de Golfoorlog gefungeerd als luchtverdediging tegen de Iraakse Scud-raketten.

Raheon is de belangrijkste producent van Patriot-raket systemen. MBB is betrokken bij de bouw van Patriot-raketten voor het Duitse leger. De Duitse justitie onderzoekt nog steeds de vermeende illegale export van militaire voertuigen door Daimler-Benz naar Irak. Deze zouden via Brazilie naar Irak zijn verscheept en onder meer zouden zijn gebruikt als rijdende Scud-lanceerplatforms.