Amro Europe Fund gestaag groter

Het vermogen van het ter beurze genoteerde Amro ropa Fund is in het eind april afgesloten boekjaar met 7,2 procent toegenomen tot 111 miljoen gulden.

Hoewel de intrinsieke waarde per aandeel licht steeg tot 72,98 gulden, daalde de beurskoers van 73,30 gulden tot 72,20 gulden. Het dividend wordt 2,12 gulden tegen 2,04 gulden vorig jaar. Het Amro Europe Fund belegt in Europese aandelen (met uitzondering van Nederlandse). Eind april lag het accent met 21 procent in Engelse, 20 procent in Duitse, 15 procent in Franse en ruim 12 proce in Zwitserse aandelen. Naast dit uit de Amrobank hoek stammende fonds heeft het ABN AMRO bankconcern bovendien het ter beurze genoteerde Trans Europe Fund onder zijn hoede uit de ABN stal. Dit belegt eveneens uitsluitend in Europese aandelen, maar in tegenstelling tot het Amro Europe Fund ook in Nederlandse aandelen. Hoewel de accenten per land en bedrijfstak niet gelijk liggen zijn er eigenlijk geen opmerkelijke verschillen tussen de twee. Met 700 miljoen gulden vermogen is het Trans EuropFund momenteel vele malen groter dan het Amro Europe Fund. Het lijkt niet onlogisch dat onder het nieuwe ABN AMRO dak een samensmelting op den duur voor de hand ligt.