Unisys verkoopt dochter Timeplex

Het in financiele problemen verkerende Amerikaanse computerconcern Unisys verkoopt het dochterbedrijf Timeplex voor 207 miljoen dollar aan een joint venture van het Zwitserse telecommunicatie- en automatiseringsbedrijf Ascom Holding (51 procent) en het Zuidafrikaanse bedrijf Mercedes Information Technologies (MIT), onderdeel van de Sanlam Group die 67 procent bezit van Datakor.

De Ascom groep uit Bern boekte vorig jaar een geconsolideerde omzet van omgerekend 4 miljard gulden, de omzet van Timeplex bedroeg 500 miljoen gulden. Datakor is met een jaaromzet van 177 miljoen dollar op een na de grootste Zuidafrikaanse computeronderneming. In 1988 werden door Datakor de activiteiten van Unisys in Zuid-Afrika overgenomen.

De transactie is voor Unisys onderdeel van een begin vorig jaar begonnen uitverkoop om aan contanten te komen. Unisys heeft inmiddels voor ruim 500 miljoen dollar aan bezittingen afgestoten.